Een ander soort vochtbehandeling

Vochtige behandeling

Soorten vochtproblemen

Als u voor eens en voor altijd van vochtige problemen af ​​wilt, is het belangrijk om eerst de juiste diagnose te stellen. Een verkeerd oordeel kan behoorlijk dure gevolgen hebben, zonder dat het probleem wordt opgelost. Hier leest u over de meest voorkomende vochtproblemen binnenshuis en hun behandeling.

1. Stijgend vocht

Wanneer je vochtige plekken onderaan je muren hebt, heb je te maken met opstijgend vocht. Dit wordt veroorzaakt door grondwater dat de muren binnendringt, vaak veroorzaakt door het ontbreken van of een slecht functionerende vochtbestendige loop. De muren absorberen het grondwater. Opstijgend vocht kan op twee manieren worden opgelost:

Injecteer de muren

Vochtproblemen veroorzaakt door opstijgend vocht worden vaak behandeld met wandinjectie. Gaten worden in de vochtige wanden geboord waarin een vochtbestendige gel wordt geïnjecteerd. Deze gel zorgt ervoor dat de muur uiteindelijk uitdroogt. Prijzen zijn vanaf £ 90 per meter. Lees hier meer over het injecteren van wanden.

Horizontaal zagen van muren en het plaatsen van een nieuwe vochtdichte baan

 
Dit is een arbeidsintensieve en invasieve techniek, waarbij horizontale groeven helemaal door de muur worden gesneden. In deze groeven is een vochtbestendige laag aangebracht, die voorkomt dat het water de muren binnendringt. Prijzen zijn vanaf £ 90 per meter.

2. Doordringend vocht

Als er duidelijke vochtige plekken op je binnen- en buitenmuren zijn, heb je te maken met binnendringend vocht. Dit soort vochtprobleem komt het meest voor in oudere gebouwen waar, als gevolg van slijtage, enig gevelmateriaal (metselwerk of gips) poreus wordt. De muurcoating kan niet langer water afstoten, maar zal het in plaats daarvan absorberen. Doordringend vocht kan op 2 verschillende manieren worden opgelost:

Impregneer de muren

Wanneer het gaat om binnendringend vocht, kan dit vaak snel worden opgelost door de muren te impregneren met een onzichtbare coating. Deze coating voorkomt dat water de muren binnendringt. Impregneren van muren kan ongeveer £ 10 per m² kosten (eventuele schoonmaak of reparatie niet inbegrepen).

Nieuwe muurcoating

Nieuwe muurcoating

Als uw gevel in een zeer slechte staat is, wordt het aanbevolen om een ​​nieuwe muurcoating te plaatsen. Met het oog op een energiezuinige woning kun je deze werken combineren met het plaatsen van isolatie.

3. Vochtproblemen door condensatie

Vochtige problemen kunnen niet alleen worden toegeschreven aan fouten in de bouwwerkzaamheden. Interne factoren, zoals een gebrek aan ventilatie of schade, kunnen ook binnenshuis vochtproblemen veroorzaken. Condensatie bijvoorbeeld.
Als er vochtige plekken of schimmels in uw keuken, badkamer of slaapkamer zijn, heeft u waarschijnlijk te maken met condensatie. Dit type vochtprobleem wordt veroorzaakt door een grote hoeveelheid stoom tijdens het koken, douchen of baden.
Wanneer deze stoom niet correct wordt verwijderd, zal het condenseren op uw muren met alle gevolgen van dien. Dit kan eenvoudig worden opgelost door het gebouw regelmatig te ventileren. Wanneer uw huis goed geïsoleerd is en wanneer ventilatie niet altijd een optie is, raden we aan een ventilatiesysteem te installeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *