Hoe stijgend vocht te repareren

stijgend vocht

Stijgend vocht is een probleem waar bouwers en huiseigenaren sinds de Romeinse tijd last van hebben.
Opstijgend vocht is de term die wordt gebruikt voor de langzame beweging van water van de lagere delen van muren naar hogere delen van de structuur. Het is een veel voorkomend probleem dat oudere huizen treft, evenals nieuwere gebouwen die mogelijk niet correct zijn gebouwd.

Opstijgend vocht treedt op wanneer grondwater door kleine scheuren in het metselwerk of metselwerk van een structuur omhoog komt via een proces dat capillaire werking wordt genoemd. Wanneer vocht de muren van een gebouw binnendringt, kan dit de integriteit en het fysieke uiterlijk beschadigen.

uiterlijk beschadigen

Opstijgend vocht wordt voorkomen in moderne gebouwen door het gebruik van een vochtbestendige baan – een waterdicht plastic membraan dat langs de mortellijn van een gebouw gaat. Oudere gebouwen of gebouwen waar het vochtbestendige parcours is beschadigd – zijn gevoelig voor vocht.

Wat doet het met het gebouw?

Opstijgend vocht kan een aantal esthetische, structurele en zelfs gezondheidsgerelateerde problemen veroorzaken.
Esthetisch gezien kan optrekkend vocht afbladderen, barsten, en bubbelverf en pleisterwerk vormen, ‘water-getijde’ markeringen geven die laten zien waar het water langs muren is gestegen, evenals uitbloeiing (een witte zoutafzetting die er ook lelijk uitziet op muren, vloeren of plafonds).

Structureel kan vocht in houtconstructies en plinten terechtkomen waardoor deze gaan rotten. Ook wanneer water stijgt, kan het zout in bouwstructuren afzetten, wat corrosie en achteruitgang van integriteit veroorzaakt door een fenomeen dat bekend staat als ‘zoutaanval’.

Vochtige omstandigheden stimuleren ook de groei van schimmels, wat een aanzienlijk gezondheidsrisico kan zijn. Het vocht zelf kan een factor zijn bij gezondheidsproblemen zoals astma, allergieën, verkoudheid en griep.
Opstijgend vocht kan de integriteit en waarde van een eigendom aanzienlijk beïnvloeden – en oppervlakkige behandelingen zoals herschilderen, coaten of reinigen van het oppervlak laten het niet verdwijnen.

niet verdwijnen.

Hoe repareer je opstijgend vocht?

De enige manier om opstijgend vocht te behandelen is om een ​​nieuwe vochtwerende loop te creëren om vochtbeweging door de structuur te voorkomen. Historisch gezien werden muren gesneden en metselwerk verwijderd om een ​​nieuwe fysieke vochtwerende baan langs de metselwerklijn te installeren. Dit proces levert voor de meeste structuren een aantal problemen op. Ten eerste is het een langdurig, moeilijk en duur proces waarbij fysiek delen van uw huis of gebouw worden gesneden en gerepareerd. Het is ook riskant voor oude gebouwen die het meest te kampen hebben met opstijgend vocht, omdat het waarschijnlijk zwakkere bouwwerken zijn waar verdere aantasting van de integriteit niet in gevaar mag worden gebracht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *