Wat kan er worden gedaan aan het oplossen van opstijgend vocht?

worden gedaan

Als je te horen hebt gekregen dat je gebouw vochtig wordt, doe je nu waarschijnlijk wat onderzoek om erachter te komen wat de beste manier is om het probleem aan te pakken.

Er zijn een aantal technologieën die met het optrekkend vocht omgaan. Elk van deze oplossingen heeft zijn voor- en nadelen, sommige werken beter dan andere. Ze zijn ook anders geprijsd.

Als u uw eigendom bezit en van plan bent er nog enige tijd te gaan wonen, of van plan bent het te verkopen, dan ligt de voor de hand liggende keuze om het probleem van het optrekkend vocht permanent op te lossen.
Op het gebied van verwerkbaarheid en efficiëntie kunnen oplossingen voor optrekkend vocht worden onderverdeeld in 3 hoofdgroepen:

 

  • Oplossingen die het probleem alleen maar verdoezelen
  • Oplossingen die het optrekkend vocht vertragen
  •  Oplossingen die het optrekkend vocht permanent stoppen

Bedek het stijgende vocht

Er is een hele industrie gewijd aan het verbergen of “bedekken” van alle denkbare vochtproblemen, inclusief opstijgend vocht. Waarom? Vanwege de kosten. Het is een stuk goedkoper en gemakkelijker om iets te verbergen dan om het uit te zoeken en te repareren. De kans is groot dat – als u te maken heeft met een probleem met optrekkend vocht – door vaklui is geadviseerd om optrekkend vocht te sorteren door vervanging, gebruik van een membraan, gipsplaat te vervangen of te tanken.
Al deze oplossingen zijn primair gericht op het verbergen van het vochtprobleem in plaats van het te verhelpen. Je kunt ze herkennen als ze het opstijgende vocht “verwerken” door alleen het WANDOPPERVLAK aan te pakken. Op cement gebaseerde pleisters, waterdichte membranen, tanks, gipsplaten en verschillende ventilatiesystemen vallen in deze categorie.

Waarom kan Rising Damp niet worden opgelost?

worden opgelost

Vooral omdat opstijgend vocht geen oppervlak is, maar een DIEPTE-probleem. Het dringt diep door in het muurweefsel en het verval gaat verder achter het oppervlak – achter het nieuwe gips of membraan – en zal later leiden tot duurdere reparaties.

Dit soort oplossingen worden vaak gekozen door mensen met

  • Laag budget (bijv. Lagere demografie, verhuurder met een krap budget etc.)
  • Gebrek aan kennis en begrip van het probleem (bijv. Geen onderzoek, geen huiswerk, verkeerd geïnformeerde etc.)
  • Verkoopintentie – cover-up is een gemakkelijke manier om weg te lopen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *